Werkwijze fase

Fase 7: Finishing & Assemblage

Voor dit verlengstuk van de productie van uw kunststof rotatiegietproduct. Onze vakkundige technische medewerkers werken het product af. Aan de hand van de specifieke nabewerkingsinstructie, die digitaal op de productielijnen beschikbaar is, wordt het product nabewerkt.

Voor kritische maten of belangrijke vormen worden er op voorhand al steunmallen, kalibers en meetmiddelen ontworpen. Ook denken we vooraf al na over wat er fout kan gaan in ons productie/ nabewerkingsproces. Daarop spelen we in door ‘Poka-Yoke’ oplossingen te ontwikkelen.

Als systeemleverancier leveren we dus meer dan alleen het kunststofproduct, door het monteren van assemblageonderdelen leveren wij halffabrikaten af. Dat betekent dat uw product kant- en klaar, compleet afgemonteerd wordt afgeleverd. Om dat alles mogelijk te maken managen wij de voorraad onderdelen en onderhouden wij de relaties met de onderleveranciers zelf.

Alvorens Pentas in serieproductie gaat met de finishing en of de assemblage van uw kunststof rotatiegietproduct zal het product en het benodigde proces vrijgegeven moeten worden. Volgens de PPAP (Production Part Approval Process)-procedure wordt de bijbehorende documentatie opgeleverd.

Dit wordt samen met een productsample voor u samengevat in een Part Submission Warrant formulier. Pentas geeft u ook graag meer informatie over onze Engineering en Services.

De geoliede machine

 • Fase 1: Opstellen van het programma van eisen

  Voor het definiëren van de ontwikkeling is het belangrijk om een programma van eisen (PvE) op te stellen waaraan uw product zal moeten voldoen. Lees meer »

 • Fase 2: Conceptvorming

  Het concept concentreert zich op het integreren van functies en de produceerbaarheid als kunststof rotatiegietproduct. Oplevering in deze fase is één of meerdere concepten met motivatie en toetsing aan het PvE van de concepten en een onderbouwing met behulp van ontwerpschetsen.

 • 3. Analyse

  Een risicoanalyse zal in overleg met u plaatsvinden. Er zal toetsing plaatsvinden of de materiaalkeuze geschikt is voor de opgegeven eisen. Lees meer »

 • Fase 4: Engineering (Detaillering van het ontwerp)

  Detaillering van het kunststof rotatiegietproduct is de belangrijke fase om over te gaan tot de matrijzenbouw en de automatisering. Lees meer »

 • Fase 5: Matrijs en Automatisering

  Op basis van de door u aangeleverde definitieve 2D- en 3D CAD tekeningen van het te produceren kunststof rotatiegietproduct start Pentas de ontwikkeling en de aanmaak van de matrijs. Lees meer »

 • Fase 6: Productie

  Alvorens Pentas in serieproductie gaat met uw kunststof rotatiegietproduct zal het product en het benodigde proces vrijgegeven moeten worden. Lees meer »

 • Fase 7: Finishing & Assemblage

  Voor dit verlengstuk van de productie van uw kunststof rotatiegietproduct zijn overeenkomstige stappen nodig om het proces te valideren. Lees meer »